Odszkodowanie - co mogę wywalczyć?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Odszkodowanie - co mogę wywalczyć?

witam,

czy ktoś ma i używa te "cudo" firmy niemieckiej Dectane ??
    właśnie uszkodziłem reflektor, przeszukując allegro natrafiłem na to coś
    czy prócz wyglądu da to lepsze światło itp. ??

- -
    pozdrawiam
    B.K.

Odszkodowanie - co mogę wywalczyć?

Dzisiaj na myjni zauważyłem że na podszybiu leżą kamyczki, po umyciu auta na masce moim oczom ukazały się malutkie wgniecenia...Mieszkam w kamienicy której tynki pozostawiają wiele do życzenia, kilkukrotnie na auto spadały odłamki tynku - zawsze kończyło się wypłaceniem odszkodowania. Szkodę oczywiście zgłosiłem, czekam na telefon od rzeczoznawcy i zastanawia mnie czy odszkodowanie z tytułu utraty wartości pojazdu przysługuje w przypadku drobnych napraw? W sumie to dwa małe wgniecenia i kilka odprysków lakieru wielkości główki od szpilki, ale jakby nie było trzeba będzie to pomalować a wgniecenia wyciągnąć także przy odsprzedaży będę słyszał jęki że auto było malowane...
    Co myślicie o tym? Można coś jeszcze wywalczyć? Zastanawiam się czy zadzwonić na policję, żeby mieć na to papier gdyby ubezpieczalnia się wykręcała - w sumie sąsiadowi wypłacili..

Komentarz

• Wojtas_Poznań
      RS
      • 2010
      • 2822

dawaj na ring z tymi tynkami trzymam kciuki może ten sąsiad Tobie poradzi jak wywalczyć kasę, skoro jemu się udało ?!
      SPOT Poznań:
      .....
      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

Zgłosił szkodę, przyjechał rzeczoznawca który wycenił szkodę i dostał kasę.
        Z tym że sąsiad nie starał się o kasę z tytułu utraty wartości auta, poza tym jego auto jest warte 20k. Wybiorę opcję gotówkową, ile mogę dostać za takie szkody?

Wojtas pochwal się autem i załóż temat

Komentarz

• Wojtas_Poznań
          RS
          • 2010
          • 2822

pewnie jakieś grosze skoro to tylko jakieś drobne rysy ..... ?

Zamieszczone przez kross12
          Wojtas pochwal się autem i załóż temat
          chętnie jak zrobi się ładniej, to wyjadę toczką z ogrzewanego garażu, porobię kilka fotek i wrzucę razem z opisem a Ty jakbyś mógł rzuć linka do swojego wozidła, bo nie chce mi się szukać a chętnie oblukam
          SPOT Poznań:
          .....

Komentarz

Wojtas_Poznań,

a Ty co masz? jaka wersja i dodatki?
            Właśnie sąsiad przywiózł pizze i mówi że dostał klocka, obrażenia podobne do moich
            Ciekawe ile policzą mi za moje

Komentarz

• Wojtas_Poznań
              RS
              • 2010
              • 2822

ooo.... klocek ? to chyba nawet nie najgorzej ?

a Ty co masz? jaka wersja i dodatki?
              nie ma się czym chwalić w porównaniu z twoim wozidłem ops: nie będę jechać tu po bandzie, bo zaliczę banię za OT :P
              SPOT Poznań:
              .....

Komentarz

Wojtas_Poznań, włącz sobie PW bo nie można do Ciebie napisać.
                Można mnie spotkać na Wildzie, Śródce i na Starym, co do wlepek to ludzie z Poznania siedzą na SkodaClub.pl więc wypatruj takich wlepek, z OCP nikogo nie znajdziesz:P

Spoty odbywają się we wtorki co 2 tygodnie, miejsce to przeważnie parking Plazy - ja czekam do wiosny bo dla mnie jest za zimno

Zakładaj temat Rozumiem że masz Minciaka więc masz duże pole do popisu, zobacz co Enriquez zrobił z Mintem

Komentarz

• pawulon1971
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 196

kroos12 ja miałem niemiłą sytuację z wandalami w ten piątek na sobotę uszkodzili mi dwa auta i porucz tego że sprawcy będą ukarani jak ich złapią to jest jeszcze coś takiego jak powiedział p.policjant jak utrata WARTOŚCI AUTA z tytułu drugiego malowania chodzi tu o to co pisałeś ,że musisz tłumaczyć komuś że to nie stłuczka tylko coś tam blablabla,i tego domagać możesz się od ubezpieczyciela.
                  Paweł

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                    RS
                    • 2010
                    • 2822

już włączyłem tzn, mam taką nadzieję hehe przy zakładaniu konta gdzieś mi ta opcja umknęła no cóż, starość nie radość - wzrok juz nie ten :P

z tego co piszesz - to wychodzi mi jedna wielka piiii &%*&$# aaa :evil:

o spotach to wiem, że są co drugi wtorek - niedziela67 zapodaje tu informacje zazwyczaj - ostatnio KFC na mieszka I
                    nie mniej jednak nie umiem tego zrozumieć tzn tej małej aktywności poznańskiej .... octavii wszędzie jak nasrane... to raz... a dwa, to jak bede chciał "zdobyć" wlepe OCP to mam jechać kur.. do Gdańska na ten przykład ?

SORRY za OT ! proszę nie bić

[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 12:36 ]
                    Zakładaj temat Rozumiem że masz Minciaka więc masz duże pole do popisu, zobacz co Enriquez zrobił z Mintem
                    oblukam chociaż w moim przypadku prawda jest bolesna : chcieć coś zrobić, a móc .. to DUUUŻA rożnica - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
                    SPOT Poznań:
                    .....

Komentarz

Wojtas_Poznań, w Poznaniu możesz liczyć tylko na wlepę SkodaClub, a grupa poznańska jest aktywna ale drugim forum wlepę OCP może Ci ktoś wysłać listem
                      Nie wiem po co te cyrki z drugim forum ale cóż tak już jest...

[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 12:56 ]
                      pawulon1971, właśnie o to mi chodziło Fajnie, wpadnie jakaś kasa

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                        RS
                        • 2010
                        • 2822

Wojtas_Poznań, w Poznaniu możesz liczyć tylko na wlepę superbclub
                        nosz kur...de :P ale ja mam OCTE a nie superb, wiec na kiego grzyba mi wlepa superbclubu ? szczerze..., to nie mam czasu ani głowy żeby się logować na X forach, pamiętać loginy, hasła itp itd

wlepę OCP może Ci ktoś wysłać listem
                        wlepa jest do zdobycia na spocie :P widziałem posty różnych nOObów.... chcieli wlepe załatwić, to były zjeby od admina że na spota ma jechać :P
                        SPOT Poznań:
                        .....

Komentarz

• krz_p
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 164

Wojtas_Poznań, w Poznaniu możesz liczyć tylko na wlepę superbclub, a grupa poznańska jest aktywna ale drugim forum
                          nie superbclub a skodaclub! tak dla wyjaśnienia
                          Golf V GTI

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                            RS
                            • 2010
                            • 2822

Zamieszczone przez krz_p
                            nie superbclub a superbclub! tak dla wyjaśnienia
                            w czym tkwi różnica ? w wykrzykniku na końcu ? bo cała reszta ma dla mnie taki sam sens..... :shock:
                            SPOT Poznań:
                            .....

Komentarz

miało być Skoda Club, chyba władze tego forum dbają o cenzurę....zal.pl....

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                RS
                                • 2010
                                • 2822

a teraz już całkiem poważnie: w Poznaniu na spocie na serio nie można zdobyć wlepy OCP ?! :shock:
                                SPOT Poznań:
                                .....

Komentarz

Wojtas_Poznań, teoretycznie w Poznananiu możesz dostać tylko wlepe S.k.o.d.a.C.l.u.b.pl no chyba że ktoś przytargał z jakiegoś wyjazdowego spota.
                                  Zagadaj z kimś na PW żeby Ci wysłał listem

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2822

Zagadaj z kimś na PW żeby Ci wysłał listem
                                    bez przesady potem usłysze że wlepa mi do jakichś zniżek potrzebna :!: a mi chodzi o jakąś "identyfikację" na drodze... no i miło byłoby się pozdrowić z kimś "znajomym" drogowego buractwa się naooglądam pełno codziennie, więc jakiś miły akcent by się czasem przydał
                                    pojadę na wakacje bez wplepy, obtrąbie zioma w innym mieście i jeszcze mi wyleci z tekstami :klnie:
                                    SPOT Poznań:
                                    .....

Komentarz

Dzisiaj dostałem kolejną porcję tynku na maskę...Zadzwoniłem na parówki, jest notatka i zgłoszenie numer 2. Najlepsze jest to że od pół roku trwa debata nad remontem elewacji, ale większość (stare grzyby) jest przeciw...żal.pl tym bardziej że konserwator zabytków nakazał odnowić elewacje do 2012 no ale cóż takie są uroki życia ze starymi, zaściankowymi grzybami...Dzisiejszy komentarz "przewodniczącego zarządu wspólnoty" na zaistniałą sytuacje mówi wszystko "Dej milon dwiście to zrobie rymont."

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2822

na Twoim miejscu poszukałbym sobie jakiegoś ciekawszego miejsca parkingowego bo jak tak dalej pójdzie, to ta twoja Octa będzie lepiej obtynkowana niż nie jedna kobieta na twarzy :lol: :twisted:
                                        SPOT Poznań:
                                        .....

Komentarz

Mam problem, mianowicie TU wypłaciło mi kwotę netto, po telefonie dowiedziałem się że VAT dostanę po przedstawieniu faktury naprawy. Zdziwiło mnie to bo zgodnie z orzeczeniem SN przysługuje mi kwota brutto, nieważne czy naprawiałbym auto czy nie. Likwidator stwierdził iż orzeczenie odnosi się do szkód komunikacyjnych. Moja szkoda dotyczy budynku z którego odpadł tynk, zastanawia mnie co ma piernik do wiatraka?
                                          Może ktoś miał podobne doświadczenia?

Komentarz

• oktawer
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 31

ups...
                                            spróbuj zadać to pytanie na jakimś forum prawnym:
                                            Bezpłatne porady prawne, pomoc prawna z dziedzin: prawo prywatne, publiczne i ponadkrajowe: Dyskusyjne Forum Prawne.

na przykład

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

kross12, RZU Twoim przyjacielem.
                                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• lukasz3112
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3607

kross12, a jestes płatnikiem podatku VAT? Bo jeżeli nie to poproś w takim razie gdzie w kodekcie jest zapis, że należy Ci się kwota netto - niech pod Ci konkretnie paragraf. Bo żadne inne warunki Cię nie obowiązują w tym momencie.
                                                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

Problem w tym ,że wyrok SN dotyczy szkód komunikacyjnych. Chyba TU chce żebym przetarł szlak potomnym

Komentarz

Pracuję...